Mantje Lifestylestores

Mantje is al jaren een begrip op Texel en ver daarbuiten. Tijdens een verblijf op Texel, het grootste Waddeneiland van Nederland, mag een bezoekje aan de winkels van Mantje in Den Burg en De Koog zeker niet ontbreken. En natuurlijk laten we deze kans niet voorbijgaan en hebben we voor ons weekend naar Texel contact met ze opgenomen.

Mantje Lifestylestores

Een enorme winkel met een nog groter assortiment. Begonnen als schoenenwinkel in 1928 en nu uitgegroeid tot totaalleverancier van outdoor/ lifestylewinkel. Je vindt er alles voor mannen, vrouwen, kinderen – jong en oud. Met merken als… tja, welke niet?
Mantje is een familiebedrijf waarbij zorg voor het milieu, duurzaamheid en persoonlijke benadering heel hoog in het vaandel staan. Opvallend is hun expertise en passie voor het vak. Met inhouse podologie gaan ze verder dan alle andere schoenenzaken.
Ze zijn heel actief met diverse marketingactiviteiten en -campagnes, maar worstelen wel met de vraag hoe ze hier structuur in krijgen met de juiste focus op werkzaamheden.

De vraag van hun was deze keer aan ons:

Wat kan er misschien beter, om te zorgen dat bezoekers vaker terugkomen?

Na een introductie, briefing en koffie in het kantoor van ’t Mantje konden onze professionals in 4 teams aan de slag met de vraag. Vanuit de groepen zijn er veel praktische tips gegeven, waarbij de rode draag was dat het essentieel is terug te gaan naar de basis voor je marketing.

  • Wat is het DNA van Mantje?
  • Wat is de missie en visie?
  • En hoe laten ze dat in elke fase van de customer journey zien?

Er zijn veel losse elementen in de onderneming, die wat betreft marketing en communicatie beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Het DNA moet in alle aspecten in de bedrijfsvoering en in de customer touchpoints zichtbaar en voelbaar zijn. Dat is niet makkelijk en voer voor marketeers. Mooi te zien dat in de sparringmomenten bij de teams de marketingkreten en jargon veelvuldig over de tafel rolden. Maar in de presentatie naar ’t Mantje toch het heel praktisch en helder werd verwoord.

Nog meer cases die we hebben gedaan…

2023-05-09T18:59:50+02:00
Ga naar de bovenkant